Herenbadjassen koop je bij Badjasheren.nl!

Badjassen worden van verschillende soorten stoffen gemaakt, van satijn tot fleece, maar het meest populaire materiaal zal toch altijd katoen blijven. Waarom? Omdat katoen heel veel voordelen heeft als badjas. Zo is het bijvoorbeeld een stof die erg goed is in het opnemen van vocht. Handig dus om te dragen na een douche of bad, of in de sauna. Daarnaast zit katoen ook nog eens heel lekker. Maar waar komt deze stof eigenlijk vandaan? lees op deze pagina alles over katoenen herenbadjassen.

Over katoen

Katoen wordt gemaakt van de katoenplant. Deze wordt al duizenden jaren geteeld, voornamelijk in Midden-Amerika en India. Ook in China vindt dit proces al heel lang plaats. Vanaf 800 jaar na Christus kwamen de katoenproducten naar Europa en zo’n 600 jaar later, dus ongeveer vanaf 1400, werd katoen verwerkt in Duitsland, Engeland en België. In de koloniale tijd werd katoen een belangrijk exportproduct vanuit de koloniën naar de moederlanden. Europa had overduidelijk het nut van deze handige stof ontdekt.

We noemden al een aantal voordelen van katoen: hoe makkelijk het water opneemt en hoe lekker het zit. Voor de productie van kleding heeft katoen nog wat andere voordelen. Zo is het bijvoorbeeld te bewerken tot verschillende soorten stoffen, van dun katoen voor ondergoed of T-shirts, tot dik katoen dat meestal voor badjassen gebruikt wordt. Ook is katoen heel makkelijk te verven. Het is dus eenvoudig om een leuke print aan te brengen op een katoenen badjas. Daarnaast is katoen vrij goedkoop en is het makkelijk te bewerken. Het heeft dus voordelen voor zowel de klant, als voor de maker.

Katoenen badjassen

We hebben nu wat verteld over katoen als stof, maar het is tijd om over te schakelen op katoenen badjassen. Als we het hebben over een badjas van katoen, bedoelen we meestal een badjas van badstof. Dit is hetzelfde soort katoen als dat gebruikt wordt voor handdoeken. Het gaat hier dus echt om een stof die bedoeld is om vocht op te nemen en dat is voor een badjas zeker handig. Mensen dragen vaak hun badjas na het douchen, zwemmen, of in de sauna. Dat zijn toch momenten dat de huid meestal vochtig is.

Katoenen badjassen voor heren zijn in veel verschillende soorten te krijgen. Veel mannen zullen het liefst een badjas hebben in een neutrale kleur. Vandaar dat er badjassen te koop zijn in kleuren als beige, antraciet, wit of donkerblauw: rustige kleuren die weinig opvallen. Vooral voor een sauna-badjas zijn deze kleuren vooral heel geliefd. Maar wie er wel van houdt om op te vallen, hoeft natuurlijk ook niet ver te zoeken. Herenbadjassen in kleuren als rood, groen en lichtblauw zijn zeker ook te krijgen en zelfs badjassen met grappige prints of opvallende modellen.

De meeste herenbadjassen hebben een lang model, maar er bestaan ook kortere modellen. Handig voor in de zomer! Uiteraard zijn badjassen te koop in veel verschillende maten, van baby- en kinderbadjassen tot badjassen in maat 10XL. Op die manier is er voor elke man wel een geschikte badjas te vinden.

Herenbadjas met naam

Aangezien katoen zo makkelijk te bewerken is, is het ook makkelijk om een badjas te personaliseren. Een herenbadjas met naam is zo besteld en gemaakt. Een badjas met naam geborduurd is leuk om te dragen maar ook leuk om cadeau te geven. Kent u iemand die binnenkort een jubileum, trouwdag, verjaardag of andere reden tot een feestje heeft? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een gepersonaliseerde herenbadjas cadeau te geven.

Naast borduren zijn er ook andere manieren om een badjas te personaliseren. Zo wordt bij sommige van onze partners de mogelijkheid aangeboden om op de badjassen te printen. Een badjas met print ziet er wat sportiever uit dan een geborduurde badjas, die juist weer wat meer formeel is. In veel gevallen is het ook mogelijk om een logo op de katoenen badjas te laten borduren. Dat is dan weer een ideaal idee voor relatiegeschenken of kerstpakketten.

Katoenen herenbadjas online kopen

Het zoeken van een badjas in een kledingzaak kan soms wel even duren en lang niet iedereen heeft daar tijd (en zin) voor. Het is vaak veel handiger om een badjas online te bestellen. Zeker omdat de maat bij badjassen vaak niet zo nauw komt, is het gemakkelijk om een badjas te bestellen. Goede kans dat hij lekker zit, zeker als het een katoenen badjas van een van onze partners is. Badjassen van Badrock zijn bijvoorbeeld altijd van hoge kwaliteit en lekker comfortabel.

Online bestellen is heel eenvoudig. De webshops van onze partners zijn overzichtelijk en hebben een groot assortiment. U zult dus zeker een badjas tegenkomen die u bevalt. Mocht de badjas bij de levering toch niet aan uw verwachtingen voldoen, dan is het meestal mogelijk deze binnen 14 werkdagen te retourneren. Een uitzondering hierop zijn de badjassen met naam. Wij wensen u in ieder geval veel plezier bij het uitzoeken van uw nieuwe katoenen herenbadjas.